/ Честита Нова Година на водния тигър!

Принтирай

Екипът на ЦНСССКЦИЕ пожелава здраве, просперитет и успехи в годината на Тигъра на всички партньори и приятели!

На 1 февруари настъпи годината на Водния тигър според китайския лунен календар. В този ден изпращаме годината на металния бик, под чийто зодиакален знак премина 2021 г. Китайският традиционен зодиак представлява цикъл от 12 години, всяка от които е под покровителството на определено животно. Тигърът в китайската народна култура е символ на храброст, мощ, сила и справедливост.

„Пролетният празник“ 春节 или Китайската нова година е най-важният традиционен празник за китайците. Той се отбелязва всяка година между края на януари и средата на февруари в деня на първото новолуние. В Китай този ден е свързан с редица традиции, но най-важната от тях е събирането с цялото семейство. Поради тази прична в дните преди настъпването на празника влаковете, самолетите и автобусите са препълнени и милиони души предприемат пътешествия от единия край на страната до другия.

В празничните дни е важно да се изричат само положителни думи и да се отправят единствено благоприятни мисли, защото се смята, че както започне годината, така ще продължи и до края.

Неизменна част от празненствата е пускането на фойерверки, които да изгонят злите духове. Отбелязването на китайската нова година продължава чак до 15-тия ден на лунния календар, когато настъпва Празникът на фенерите 元宵节.

Весела и щастлива Година на Тигъра!