/ Предстои провеждането на Mеждународна изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа

Принтирай

Третото издание на Международната изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа ще се състои от 17-22 май 2022 г. в гр. Нинбо, Китай под егидата на Министерство на търговията на Китайската народна република и Народното правителство на провинция Джъдзян.

Изложението е сред най-важните форуми за търговия и икономическо сътрудничество между страните от Централна и Източа Европа и Китай. Организира се в рамките на Инициативата „16+1“  и цели да насърчи търговската либерализация, подсилване на връзките между страните и отварянето на китайския пазар за фирми от региона на Централна и Източна Европа.

Събитието ще се проведе в хибридна форма като на изложителите ще им се предоставят виртуални щандове, на които да могат да представят себе си, продуктите си и бизнес потенциала. Междувременно, всяка страна ще има на разположение национален павилион в Нинбо, в който компаниите ще могат да изпратят мостри на продуктите си. Поради епидемичната обстановка националните павилиони ще се оперират от местни контрактори и персонал, предоставен от организаторите.

Изложението ще включва представяне на храни и безалкохолни напитки, алкохол, козметика и продукти за лична грижа, домашни потреби, информационни технологии, услуги и други.

Миналогодишното издание бе посетено от делегации от 27 провинциални и общински правителства, включително от Анхуей, Дзиансу, Шанхай, Пекин  и Хайнан. Проведоха се множество семинари, в които вносители и износители обменяха контакти и обсъждаха партньорства.

Крайния срок за подаване на документи за участие е 14-ти февруари.

Повече информация може да откриете тук.