/ 17+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти

Принтирай

На 24 ноември 2017 г. беше открит първият „17 + 1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ в Тракия икономическа зона, град Пловдив, България.

Инициативата за изграждането на “17+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти„ – България, подкрепена от правителствените ръководители на Китай и страните от ЦИЕ, е на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от Централна и Източна Европа  (ЦНСССКЦИЕ), под егидата на Министерство на земеделието, храните и горите на Република България, в сътрудничество с Тракия икономическа зона (ТИЗ). Целта е да се задълбочи сътрудничеството между Китай и страните от ЦИЕ и подпомагането на производителите от тези страни да реализират своите продукти на пазара в Китай. „17+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ – България се намира в близост до град Пловдив, в орбитата на Тракия Икономическа Зона (ТИЗ), по-конкретно в Индустриална зона “Марица”, която се простира на площ от 5 000 000 м2.

Логистичният хъб предоставя пълен набор от услуги, необходими за извършването на международна търговия:

  • Услуги по управление на веригата на доставките;
  • Логистика на мостри;
  • Съоръжения за складиране на мостри;
  • Пряка връзка с митническите органи в Китай с цел улесняване на процеса на внос;
  • Демонстрационен павилион за промотиране и изложба на продукти.

Адрес:

17+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти

4204 Община Марица

Найденови геренчета № 79; Парцел № 50

4 000 гр. Пловдив, България

 

„17+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти„ – Пристанище Йентиен, гр. Шънджън, КНР е аналога на „17+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти„ – България. Беше подписано и Рамково споразумение между ЦНСССКЦИЕ и „Шънджън Йентиен Порт Груп Ко.“ ООД за сътрудничество в областта на логистиката, електронната търговия и изложенията.
Функцията на Логистичния хъб е да служи като входна точка за продукти, идващи от Централна и Източна Европа към китайския пазар. Логистичният хъб разполага със следните характеристики:
• Разположен и интегриран в Модерения логистичен център към Свободната
търговска зона на пристанище Йентиен, гр. Шънджън, КНР;
• Стратегическо разположение поради близостта на Логистичния хъб спрямо три
китайски икономически центъра – Хонконг, Шънджън и Макао;
• Добре развита инфраструктурна мрежа от морски, въздушен и наземен
транспорт;
•Демонстрационно пространство, което обхваща 1400 м2, снабдено с 400 м2 складови помещения и 100 000 м2 складово пространство за ежедневните нужди на работата в Логистичния хъб. Демонстрационното пространство е оборудвано с изложбени витрини, демонстрационни рафтове, телевизор и други медийни дисплеи, които могат да се използват за презентации на мостри на продукти, както и рекламни материали, предоставени от съответната фирма производител.