/ ЦНСССКЦИЕ организира първият Фестивал „Кулинарни дни на ЦИЕ“ на 24 и 25 юни на езерото Панчарево

Принтирай

Първият по рода си Фестивал „Кулинарни дни на ЦИЕ“ ще се проведе в София заедно с Фестивала на Драконовите лодки!

Фестивалът „Кулинарни дни на ЦИЕ“ ще даде възможност на страните от Централна и Източна Европа да демонстрират в продължение на два дни най-доброто от своите национални кухни и гастрономия пред широка публика през уикенда 24-25 юни 2023 г. на езерото Панчарево, София.

Тази нова инициатива ще представи уникални ястия, подправки, напитки и други продукти от Централна и Източна Европа, като по този начин ще популяризира традиционната кулинария на всяка страна, както и ще създаде нови средства за междукултурно сътрудничество, насърчаване на многообразието и сплотеността между държавите.

Освен това за първи път в България ще се проведе и Фестивал и състезание на Драконовите лодки, което ще даде възможност на гостите да се запознаят отблизо с азиатската култура, като от своя страна Феста „Кулинарни дни на страните от Централна и Източна Европа“ ще представи възможност на посетителите да усетят културата на страните от нашия регион. Това съвместно събитие ще обедини Европа и Азия, като по този начин ще можем да се насладим на сътрудничеството в културите на двата континента.

Моля, вижте тук подробна презентация на Фестивала на Драконовите лодки.

Местоположението на фестивала „Кулинарни дни на ЦИЕ“ можете да намерите на картата на Панчарево тук.

За да се насладите на вкусната кухня от Централна и Източна Европа и атрактивното състезание с драконови лодки, заповядайте следващият уикенд на Рибарник Панчарево!

Започваме в 10,00 часа в събота.

Вход свободен!

За повече информация и организационни въпроси, моля свържете се с нас на следния имейл: culinarydays@china2ceec.org 

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ

Изтегли / Dragon Boats Festival June 24-25 EN (1)