/ Европейският център за малки и средни предприятия организира поредица от онлайн семинари за бизнеса с Китай

Принтирай
семинари

Европейският център за малки и средни предприятия е инициатива на Европейския съюз, която предоставя услуги на малки и средни предприятия, като по този начин ги подготвя да стъпят на китайския пазар. Европейският център предлага помощ в следните направления – право, бизнес развитие, стандарти и човешки ресурси. Центърът организира пет тематични онлайн семинара (уебинара), които да запознаят малките и средните предприятия с фундаментални чети на китайския пазар, както и важни тенденции и практики.

Темата на първия семинар, който се състоя на 15-ти февруари, е „Съвети на Вашето предприятие преди навлизане на китайския пазар“. Тази сесия ще помогне компаниите направят правилен анализ на ползите и рисковете и дали навлизането в Китай би било оптимално. Запис на събитието може да откриете тук.

Вторият уебинар е озаглавен „Ефективна междукултурна комуникация и умения за преговори“. Той цели да подобри уменията за диалог в междукултурна среда, като по този начин ще помогне на участниците да преодолеят културните бариери. Запис на събитието може да откриете тук .

Третият семинар, който предстои е „Начини за навлизане на китайския пазар“ и ще се проведе на 8-ми март. Той ще представи основните характеристики, практики и данни за китайския пазар. Освен това участниците ще научат начини за навлизане на местния пазар, както с подкрепата на местни партньори, така и самостоятелно. Може да се регистрирате за събитието тук .

Четвъртият уебинар „Логистика в Китай и канали за дистрибуция“ ще се проведе на 10-ти и март и е разделен на 4 модула, които ще засегнат теми като свободни търговски зони, международни пристанища, митнически процедури, спедиция и други. Формата за регистрация може да намерите тук.

Петата сесия ще се състои на 15-ти март под заглавието „Основи на дигиталния маркетинг в Китай“. Дигиталната икономика на Китай е сред най-бързо развиващите се и растящи в света. Участниците в този уебинар ще бъдат запознати с основните дигитални платформи в страната, последните тенденции и културата на livestram ( излъчване на живо). Регистрационна форма и повече информация може да откриете тук.

Уебинарите предоставят важни насоки и знания в областта и ще са полезни за компаниите, които искат да се запознаят по-добре с възможните за износ към Китай.