/ Шестото СIIE Шанхай продължава с паралелни събития

Принтирай

Третият ден на голямото международно изложение China International Import Expo, което се провежда в периода 5-10 ноември и където ЦНСССКЦИЕ участва с два павилиона- един за храни и напитки, включващ 10 компании от страни от Централна и Източна Европа и един предназначен за компании занимаващи се с козметика и козметични продукти (5 компании),беше изпълнен със събития, посещения и двустранни срещи. Компаниите под общите павилиони се свързаха с десетки изложители, купувачи и дистрибутори, което спомога за осъществяването на двустранни сделки и подпомага фирмите в навлизането им на китайския пазар.

Д-р Момчил Станишев, директор на ЦНСССКЦИЕ и г-жа Ивет Николова- СТИВ Шанхай участваха в паралелното събитие ,,New Markets, New Cooperation and New Engines’’, където на официална церемония бяха изнесени речи от представители на China International Import Expo, People’s Government of Shanghai Changning District, както и от представители на голямата логистична компания Orient International Holding. В срещата беше представена дейността на изложители от хранително -вкусовата промишленост, както и иновационни технологии.

Екипът на ЦНСССКЦИЕ участва и във второ паралелно събитие под надслов ,,University Startups world cup Growth-Stage Global final’’, където под формата на състезание, стартъпи от цял свят представиха своите иновационни продукти и услуги. В рамките на събитието, всеки участник по регламент трябваше да представи своя проект в рамките на 4 минути, като международно жури оценяваше и задаваше въпроси на участниците. Проекти бяха представени в 3 различни категории, от които: ,,Здравеопазване‘‘, ,,Зелена енергия‘‘ и ,,Биологични продукти‘‘. Екипът на ЦНСССКЦИЕ обмени опит и полезна информация с участниците в събитието с цел разширяване обхвата на ,,Акселераторска програма за стартъпи в земеделието‘‘. След успешно проведеното пилотното издание през 2023 г., ЦНСССКЦИЕ подготвя второто издание, което е планирано за провеждане през месец април 2024 г.

Освен многобройните посетители, инвеститори и купувачи, Павилионите на ЦНСССКЦИЕ бяха посетени и от г-н Илин Димитров, Секретар на Президента на Република България по образование, култура и туризъм, който се запозна индивидуално с всички изложители, като им пожела успех в голямото международно изложение и даде полезни съвети за изграждането на стратегии за навлизане на китайския пазар. Г-н Димитров дискутира с д-р Станишев и г-жа Николова представянето на компаниите от България и останалите страни от Централна и Източна Европа, като заедно с това той сподели очакванията си за бъдещи подобни инициативи и гарантира своето намерение да съдейства при реализацията им.

China International Import Expo ще продължи до 10 ноември, което ще даде възможности за реализирането на допълнителни бизнес срещи и за обогатяването на мрежата от контакти на изложителите.