/ ЦНСССКЦИЕ взе участие в международното изложение SIAL Париж 2022

Принтирай

Представители на Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа, се включиха в най-голямото Международно изложение за храни и напитки SIAL в гр. Париж, Франция, което се провежда в периода 15-19 октомври 2022 г. В изложението, което се реализира на всеки две години, участват около 7000 изложители от цял свят.

ЦНСССКЦИЕ участва с промоционален щанд, част от българския павилион на изложението, към който свои щандове имат 19 български компании от сектор храни и напитки. На изложението участват и десетки български производители със собствени щандове.

Екипът на ЦНСССКЦИЕ по време на изложението е в състав д-р Момчил Станишев, директор, и г-н Венислав Емилов, експерт. Към щанда на Центъра беше представена и уникална изворна вода с екстракт от роза дамасцена от г-н Лъчезар Динев, Председател на Българо-китайска търговско промишлена палата. Към щанда на ЦНСССКЦИЕ се присъедини и г-жа Мария Стефанова, пълномощен министър и земеделско аташе в Посолството на Република България в Париж.

В рамките на изложението се проведоха десетки срещи с представители на асоциации, производители и търговци от страните от региона на Централна и Източна Европа и Китай. По време на срещите Директорът на ЦНСССКЦИЕ, д-р Момчил Станишев, запозна изложители от ЦИЕ и Китай с дейностите и възможностите, които предоставя Центъра на бизнеса. Отделно от това срещите предоставиха възможност за запознаване със спецификите в местното производство в различните страни.

На паралелни събития в рамките на SIAL Talks професионалисти от хранително-вкусовия сектор проведоха семинари на теми за дигитализация в хранителния сектор, очаквания на потребителите, иновациите в областта, както и представиха добри практики от своите страни.

Директорът на ЦНСССКЦИЕ проведе среща и с г-жа Анна Ли, управляващ директор на SIAL Китай, водещ на семинара: The Chinese Food and Beverage Market.

Освен национални павилиона на различни държави и региони, SIAL Париж предлага богата програма, свързана с устойчивото развитие и екологичното производство. Организаторите на събитието представиха пред голямата аудитория и SIAL FUTURE LAB, събития които презентират бъдещето на технологиите за подготовка на храни и продукти, както и бъдещи тенденции в сектора. В програмата на изложението всекидневно са включени събития от  кулинарен характер, в .т.ч. демонстрации на живо, подготовка на продукти и тяхната обработка.