/ ЦНСССКЦИЕ взе участие в “Nice to CEE you” Ningbo Festival for Promoting China-CEEC Trade and Cooperation

Принтирай

На 8 юни екипът на ЦНСССКЦИЕ се включи виртуално във форума “Nice to CEE you” Ningbo Festival for Promoting China-CEEC Trade and Cooperation“, което замести като събитие отложеното участие в Международната изложба на стоки и услуги от Китай и страните от Централна и Източна Европа, която бе планирана да се осъществи в периода 17-22.05.2022 г, гр. Нинбо, Китай.

Участието във форума е залегнало в плана за дейността на ЦНСССКЦИЕ за 2022 г.

В откриващата сесия на форума взеха участие, както следва:  г-н Ли Гуандин-Зам.- кмет на гр. Нинбо, Н. Пр. Душан Бела, Посланик на Република Словакия в КНР, г-н Владислав Спасов, Генерален консул на Република България в гр. Шанхай, г-н Силард Бола, Генерален консул на Унгария в гр. Шанхай, г-н Джан Ядонг Директор на Ningbo CEEC Expo, г-н Ву Женпин, Директор на Бюрото за развитие на търговията на Министерството на търговията на КНР, г-н Ши Чичи,  Заместник-генерален директор към Министерство на търговията на КНР към провинция Джъдзян, г-жа Мира Лесяк, Ръководител на консулството на Република Словения в гр. Шанхай.

В рамките на форума се проведоха B2B matchmaking срещи между представители на бизнеса, браншови организации и институции от ЦИЕ и Китай в различни сектори.

По време на виртуалното събитие бе даден официалния старт на платформа за електронна търговия за вносни стоки .

На конференцията присъстваха китайски компании, които проявяват интерес за сътрудничество в областта на хранително-вкусовата промишленост и селското стопанство с представители на бизнеса от страните от ЦИЕ.

В третия панел на Фестивала, Директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) д-р Момчил Станишев, представи дейността на ЦНСССКЦИЕ, като се проведе двустранна среща с представители на Procurement Alliance of CEEC Commodity, като бяха обсъдени възможности за реализиране на бъдещо сътрудничество и представяне на бизнес оферти за селскостопански стоки от ЦИЕ, които биха представлявали интерес за китайския пазар.

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ