/ Винари от Балканите се събраха в гр. София

Принтирай

От днес до 18-ти юни включително ще се проведе Балканският международен винен фестивал (The Balkans International Wine Festival). За единадесета поредна година София ще стане домакин на събитието, което поставя акцент върху балканските вина и култура. Събитието ще фокусира вниманието на международната винена общност към този богат винен и географски регион.

Събитието ще се проведе пред Националния дворец на културата (НДК), където  около 70 винопроизводители от България и Балканския полуостров ще представят своите продукти пред гражданите, желаещи да посетят събитието.

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) ще участва във Фестивала със свой щанд. По време на фестивалните дни ЦНСССКЦИЕ ще подготви промоционално видео, което ще съдържа интервюта с участниците в изложението. Видеото ще бъде разпространено и представено пред партньори на ЦНСССКЦИЕ от Китай, в т.ч. компании, институции и организации.
Центърът ще извърши и анкетно проучване, което цели да проучи информираността на винопроизводителите от Балканския международен винен фест за възможността за търговия в Китай.
Всеки желаещ да се докосне до магията на виното може да заповяда от 16-ти до 18-ти юни в град София пред НДК, като добрата атмосфера е гарантирана.