/ ЦНСССКЦИЕ и БТПП обсъдиха възможности за сътрудничество

Принтирай

На 9 декември беше проведена среща между председателя на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Цветан Симеонов и директора на ЦНСССКЦИЕ д-р Момчил Станишев. По време на срещата бяха обсъдени реални възможности за сътрудничество и актуални проекти на Центъра.

Председателят на БТПП заяви, че Китай е важен партньор за страната ни. Няколко дни по-рано е проведена среща с представители на четвъртата по големина банкова институция в света Bank of China, работещи в клона на банката в Румъния, който отговаря и за България. В тази връзка конкретните проекти на ЦНСССКЦИЕ за разширяване и задълбочаване на търговско-икономическите отношения между Китай и страните от Централна и Източна Европа представляват интерес за Палатата.

Директорът на ЦНСССКЦИЕ представи подробно два от проектите, по които в момента Центърът работи активно – платформата 16plus1Cloud и 16+1 Unified Warehouse Stock System, свързани с електронната търговия с Китай. Беше разгледана възможността за обединяване на усилията в тази насока с международната организаця GS1, която има функциониращи филиали както в Китай, така и в България.

Освен това председателят на БТПП Цветан Симеонов прояви интерес към предстоящата инциатива на ЦНСССКЦИЕ за участие в 11-ото Балканско международно винарско изложение и конкурс, както и към възможността за сътрудничество в областта на пчеларството с КНР. Едно от предложенията, които бяха обсъдени по време на срещата, е потенциалното сътрудничество и със Селскостопанската академия по проекти за създаване на нови сортове семена и последващият им износ към Китай.

https://www.bcci.bg/news/18434