/ Започна приемът на кандидатури за ,,Академия по предприемачество в земеделието“

Принтирай

В продължение на успешно провелата се „Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и ЦИЕ“ ЦНСССКЦИЕ надгражда дейността по този проект, чрез създаването на първата по рода си Академия по предприемачество в земеделието в България и в страните от ЦИЕ. Академията на ЦНСССКЦИЕ ще предлага обучение (под формата на лекции и семинари) и финансова подкрепа (под формата на награди за успелите кандидати).  

Участниците ще трябва да покрият следните условия за кандидатстване:

  • Кандидатстването ще се извършва през специализирана платформа на сайта на ЦНСССКЦИЕ;
  • В Академията имат право да кандидатстват както юридически, така и физически лица от страните от ЦИЕ;
  • Селектирането на участниците ще се извършва въз основа на предварително утвърдени основни критерии за участие (мотивационно писмо, владеене на английски език, базови ИТ умения, предварително проектно предложение);
  • Победителят във всяко издание ще бъде поощрен чрез финансова награда (5000 лева) с която да изгради и/или доразвие своя проект. Външно жури ще оценява участниците в Академия по предприемачество в земеделието.

Академия по предприемачество в земеделието ще се проведе в 4 български града, като началото ще бъде дадено в град Русе в края на месец март 2024 г. Повече детайли и информация относно програмата, както и формуляри за кандидатстване може да откриете ТУК .