/ ЦНСССКЦИЕ взе участие в международното изложение за сладкарство и хлебни изделия Artozyma в Солун

Принтирай

В периода 24-26 февруари 2024 г. се проведе 11-то издание на изложение за сладкарство и хлебни изделия Artozyma в гр. Солун, Гърция. Форумът се провежда ежегодно и е популярен сред гръцките и регионални инвеститори и обществеността, като е под егидата на Министерство на развитие на селските райони и храните на Гърция и в сътрудничество с Гръцка Народна Банка, авиолинии Аегеан, телекомуникационен оператор Нова. Тази година участват 206 изложители, сред които и директни изложители от 9 държави (България, Северна Македония, Полша, Турция, Германия, Таджикистан, Кипър, Италия и Иран).
На 24 февруари се проведе официалното откриване на изложението в което участваха: г-н Лефтерис Авгенакис, Министър на развитие на селските райони и храните; г-н Статис Константинидис, Заместник-министър на вътрешните работи на област Македония-Тракия; г-н Стелиос Ангелуидис, Кмет на гр. Солун; г-н Апостолос Цицикостас, Областен управител на Централна Македония; г-н Михалис Мусиус, Президент на Федерацията на пекарите на Гърция; г-н Кириакос Позрикидис, Изпълнителен директор на HELEXPO.
Изложението събра най-големите компании за суровини, опаковки и оборудване, като същевременно подчерта актуалните тенденции, които преобладават в сектора чрез оригинални съпътстващи тематични събития, като Pastry Lab, Bakery Lab и Шестият Hellenic Bread Championship. Гостите и изложителите имаха възможност да присъстват и в различни семинари и уъркшопи, касаещи нови тенденции в индустрията и хранителни технологии, организирани от Hellenic Association of Food Technologies.
Основните сектори представени по време на изложението бяха: хлебни изделия, конфитюри, шоколадови изделия, кафе, сладолед, медни продукти, захарни изделия, хлебарство, стартиращи предприятия в тези бизнес ниши, както и различни иновативни машини и оборудване, които са подкрепят развитието на секторите сладкарство и производство на хляб.
ЦНСССКЦИЕ участва със собствен Павилион на който се включиха пет български компании – производители от сектор храни. Българските изложители са утвърдени и специализирани производители на шоколадови продукти, сладка, захарни изделия, конфитюри, мед, хлебни и тестени продукти, като всички задават като приоритет на персонализация на продукцията си и развитие на иновативен бранд.
Форумът създаде възможност за популяризирането на дейността на българскитe фирми, които представиха продукцията си и създадоха нови контакти с партньори от Гърция и региона. Екипът на ЦНСССКЦИЕ проведе двустранни срещи с редица представители на хлебната и сладкарска индустрии, асоциации и смесени търговско-промишлени палати. Павилионът на ЦНСССКЦИЕ беше посетен и от г-н Владимир Инков, СТИВ-Солун към Генералното консулство на Република България в Солун, Гърция, който ще съдейства допълнително на българските изложители за позиционирането им на гръцкия пазар.