/ България има опит и знания в производството на шафран

Принтирай

Освен знания и опит, България може да бъде един от основните износители на шафранови луковици за Китай. Известно е, че културата вирее успешно на нашата територия и популярността й през последните години значително нарасна. Китайски експерти са на мнение, че отглеждането на шафран би могло да повиши конкурентоспособността на китайското земеделие и да подпомогне увеличаването на доходите на заетите с производството на културата.

През март т.г. български учени от Аграрния университет в Пловдив ще се срещнат със свои колеги от Джъдзянския университет в гр. Ханджоу, за да поставят основите на двустранно сътрудничество в производството на шафран.

С ръководството на Джъдзянския университет е постигната договореност през май 2019 г. у нас да се проведе форум, на който китайските специалисти да обменят идеи за сътрудничество и за възраждане на бубарството в България.

Още по темата в публикацията на специализираната информационна медия „Агрозона“: https://agrozona.bg/balgariya-shte-pomaga-na-kitay-da-razviva-proizvodstvoto-na-shafran/