/ Започва приема на кандидатури за пилотно издание на Акселераторска програма за стартъпи в областта на селското стопанство

Принтирай

ЦНСССКЦИЕ започва реализацията на пилотния проект „Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа“, който ще се проведе в периода 27 март – 1 април 2023 г. в София Тех Парк, България.

Целите на Акселераторската програма са да се привлекат млади и предприемчиви хора към селскостопанския сектор, както и да се подкрепи разработването на иновативни услуги, приложения и продукти в земеделието.

Приема на кандидатури за участие в Акселератора започва на 10 януари 2023 г., като ще продължи до 10 март 2023 г.

Сред целевите групи на Акселераторската програма са създаването на иновативни решения за намаляване на въглеродния отпечатък на ХоРеКа индустрията, GIS в земеделието, решения за хранителните отпадъци, въглеродна неутралност в селското стопанство, хранителни технологии, напоителни системи, кръгова икономика на доставките на храни и напитки, и др.

На финалния ден екипите на допуснатите за участие 20 стартъпа ще представят своята бизнес концепция и проект пред външно жури, както и пред инвеститори, представители на академичните среди и бизнеса, експерти, медии и дипломати от ЦИЕ и Китай.

Трите най-добри проекта от двадесетте финалисти в Акселераторската програма ще бъдат отличени с финансови награди, както следва:

1-во място – 25 000 евро;

2-ро място – 15 000 евро;

3-то място – 10 000 евро.

Амбицията на Министерство на земеделието и храните и ЦНСССКЦИЕ е тази инициатива да се превърне в ежегодна, с което ще се допринесе за разпространението на иновативни решения в земеделието и ще се свържат предприемаческите екосистеми на страните от ЦИЕ и Китай.

За повече информация:

ел.поща: startups@china2ceec.org 

Кандидатствайте на: www.startups.china2ceec.org