/ Честита Нова година на Черния воден заек!

Принтирай

Екипът на ЦНСССКЦИЕ пожелава успехи, здраве и просперитет в годината на Черния воден заек на всички партньори и приятели!

В китайската астрология 2023 г. е Годината на Водния заек, известна още като Годината на Черния заек. В допълнение към 12-годишния цикъл на животните в китайския зодиак, всяко животно е свързано с един от петте елемента (дърво, огън, земя, метал и вода), които са свързани с тяхната собствена „жизнена сила“ или „чи“ и съответните късмет и благосъстояние. Заекът е символ на дълголетие, мир и просперитет в китайската култура, поради което се предвижда 2023 г. да бъде година на надежда.

Пролетният празник (春节) или Китайската нова година, известна още като Лунна нова година, е най-важният празник в Китай. Най-разпространеното годишно традиционно празненство продължава до 2 седмици, а кулминацията настъпва около навечерието на Лунната нова година. Китай през този период е доминиран от емблематични червени фенери, силни фойерверки, множество паради, като фестивалът се разпростира по целия свят.

Подобно на Коледа в западните страни, китайската Нова година е време за събирания със семейството и близките.

Неизменна част от празненствата е пускането на фойерверки, които да изгонят злите духове. Отбелязването на китайската нова година продължава чак до 15-тия ден на лунния календар, когато настъпва Празникът на фенерите (元宵节).

Весела и щастлива година на Водния заек!