/ Предстоящи уебинари за МСП на Търговската камара на Европейския съюз в Китай през февруари

Принтирай

Имаме удоволствието да информираме бизнеса за две предстоящи онлайн събития през месец февруари, насочени към малките и средни предприятия, организирани от Търговската камара на Европейския съюз в Китай.

Първото събитие, озаглавено: “По пътя на дигитализацията: Подпомагане на МСП в производствения сектор”, ще се проведе на 28-ми февруари 2024 г. от 16:00 ч. Стандартно китайско време (CST). Събитието се провежда на място в офиса на Търговската камара в Тиендзин, както и онлайн чрез платформата Zoom. Участието е напълно безплатно за представители на МСП от държавите-членки на ЕС и държавите, участващи в Програмата за единния пазар.

Събитието ще се проведе под формата на уъркшоп и е съобразено със специфичните нужди на МСП, като предлага платформа за лидери в индустрията, както и професионалисти да се потопят в спецификите на дигитализацията в сферата на производството. Акцентът ще бъде върху напредъка в процеса на дигитализация на МСП в производствения сектор, като целта е да се съберат представители на МСП, за да споделят прозрения, опит и добри практики в процеса. Участниците ще могат да получат ценни знания относно нуждата от дигитализация на МСП в производството, основни стъпки и реални казуси, демонстриращи успешните практики. Уебинарът ще служи като форум за открит диалог, обмен на знания и възможности за работа в мрежата от партньори. Посредством динамични панелни дискусии, интерактивни семинари и презентации на експерти в сферата, участниците ще получат практически насоки и стратегически знания, които да им помогнат по пътя им към дигитализация.

Повече информация за събитието, програма, както и регистрационната форма, можете да намерите на сайта на Търговската камара на Европейския съюз в Китай: https://www.europeanchamber.com.cn/en/upcoming-events/25335/Navigating_the_Digitalisation_Journey_Empowering_SMEs_in_the_Manufacturing_Sector

Второто събитие на тема: “Нови възможности за МСП на фона на устойчивата зелена инициатива на Китай”, ще се проведе на 29-ти февруари 2024 г. от 16:00 ч. Стандартно китайско време (CST). Събитието се провежда на място в офиса на Търговската камара в Шанхай, както и онлайн чрез платформата Zoom, и също е безплатно за представители на МСП от държавите-членки на ЕС.

Акцентът, който Китай поставя през последните години върху зелените инициативи, предлага добра почва за бизнеса в устойчивото градско развитие. Инициативи като петгодишния план на Китай, Планът за действие за обновяване на градовете (2023-2025 г.) и други местни програми, са от решаващо значение за развитието на градското планиране. Тези инициативи поставят амбициозни цели за постигане на ултра ниско потребление на енергия в строителството и са положили основите за одобряването на проекти за зелен транспорт. Европейските МСП, с утвърдените си практики в екологичните строителство и транспорт, имат възможността да окажат значително въздействие в растящия сектор на зелено и устойчиво градско развитие в Китай и да споделят своя опит и практики за по-голяма устойчивост.

Събитието ще представи нови възможности за МСП във вечно променящия се пейзаж на зеленото и устойчивото градско развитие в Китай, както и последните решения в зеления транспорт, устойчивото строителство и градоустройство. Също така, очаква се експерти да споделят как МСП могат да допринесат до това развитие и каква полза би имало за тях. Участието в събитието на представители от МСП е възможност да участват в дискусията за оформянето на по-зелено и устойчиво градско развитие в Китай.

Повече информация за програмата на събитието, както и регистрационната форма, можете да намерите на сайта на Търговската камара на Европейския съюз в Китай: https://www.europeanchamber.com.cn/en/upcoming-events/25373/Emerging_Opportunities_for_SMEs_in_China_s_Green_and_Sustainable_Urban_Landscape

Бихме искали да припомним на нашите партньори, че от януари 2024 г., Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа официално е член на Търговската камара на Европейския съюз в Китай.

Търговската камара на Европейския съюз в Китай (European Union Chamber of Commerce in China) е основана през 2000 г. от 51 компании, които споделят общата цел да представляват различни бизнес сектори на предприятия от държавите-членки на Европейския съюз, които работят в Китай. Камарата е организация с нестопанска цел, като се управлява от членовете си и има основна структура от 26 работни групи (сред които работни групи за селско стопанство, храни и напитки, козметика, инвестиции, околна среда, научни изследвания и др.) и 9 форума (сред които форуми за МСП, институционален, комуникационен и др.), представляващи европейския бизнес в Китай.