/ Павилионът на ЦНСССКЦИЕ на Третото изложение Китай-ЦИЕ и Международен панаир на потребителски стоки в гр. Нинбо, Китай събра хиляди посетители  

Принтирай

С наградата „Win-Win Award“ беше отличен приносът на ЦНСССКЦИЕ за сътрудничество между държавите от ЦИЕ и Китай

В периода 16-20 май 2023 г. ЦНСССКЦИЕ участва в 3-то изложение Китай-ЦИЕ и Международен панаир на потребителски стоки, което се провежда в гр. Нинбо, Китай. Със свой павилион ЦНСССКЦИЕ представя на място седем компании от хранително-вкусовия сектор от България и ЦИЕ, като сред тях са производители на вино и спиртни напитки, храни, онлайн магазин и компания за козметични продукти.

Изложението за стоки и услуги от ЦИЕ се организира и е под патронажа на Министерството на търговията на Китай, Общинското правителство на гр. Нинбо и Правителството на провинция Джъдзян, Китай. Целта на изложбата е запознаване на китайските делови среди и потребители с продукция от страните от Централна и Източна Европа, с възможностите за съвместни инвестиции, коопериране, технологично сътрудничество и търговия. В изложението участват и стотици изложители от региона на ЦИЕ.

 На 16 май се проведе официалната церемония по откриване на международното изложение, което събра представители на бизнеса и академичните общности от ЦИЕ и Китай на едно място. Приветствия бяха дадени от страна на организатори и партньори, сред които Общинското правителство на гр. Нинбо, Посолство на Сърбия в КНР, Министерството на търговията на Китай и Hungarian Export Promotion agency. По време на церемонията бяха подписани и множество двустранни договори за внос и износ на селскостопански и потребителски стоки между компании от ЦИЕ и Китай.

Д-р Момчил Станишев получи наградата за ЦНСССКЦИЕ  „Win-Win Award“ на Третото изложение Китай-ЦИЕ и Международен панаир на потребителски стоки за организация от ЦИЕ за отлично сътрудничество и подпомагане на бизнеса между държавите от региона и Китай.

Преди провеждането на Третото изложение Китай-ЦИЕ на 15 май се състоя съпътстващо събитие ,,Вкусът на Джъдзян и ЦИЕ -кулинарен културен обмен“. Събитието събра погледите на хиляди жители и гости на Нинбо, като в него се включиха изложители и посетители от държавите от Централна и Източна Европа. Официалната част представи ползите от сътрудничеството между държавите, като акцент беше даден на гастрокултурата, като държава на фокус беше Унгария и нейното кулинарно изкуство.

Изложението продължава до 20 май, като сред останалите съпътстващи събития са: Среща за селскостопанско сътрудничество между Китай и страните от ЦИЕ, Форум на мозъчни тръстове Китай-ЦИЕ, Среща на върха на организациите на китайските предприемачи от ЦИЕ, Конференция за инвестиционно сътрудничество между Китай и ЦИЕ и др.