/ Честит национален празник, Китай! 欢度国庆

Принтирай

Екипът на ЦНСССКЦИЕ поздравява всички граждани и жители на Китай, както и всички свои китайски приятели в България, по случай националния празник на Китай на 1 октомври, както и по повод 74-тата годишнина от основаването на Китайската народна република. Националният празник на Китай е още известен като „Златната седмица“, като тази година се считат за почивни дните от 30 септември до 6 октомври включително.

Националният празник на Китай единствено отстъпва на Китайската Нова година по тържественост и значение за народа на Китай. „Златната седмица“ е повод за стотици милиони китайци да се върнат по родните места, както и да пътуват из цялата страна. Като част от подготовката за празника, билетите за скоростните влакове –  предпочитаното средство за транспорт за китайците, са изкупени от седмици.


Тази година, „Златната седмица“ се комбинира с отбелязването на празникa „Средата на есента“ на 29-ти септември, правейки празничния период още по-дълъг. Празниците действат благоприятно на икономиката на Китай, имайки предвид рекордния брой пътуващи. С всяка изминала година, китайците увеличават разходите си в сферата на туризма, който има важна роля за просперитета на Китай.