/ ЦНСССКЦИЕ стана член на Търговската камара на Европейския съюз в Китай

Принтирай

Имаме удоволствието да Ви информираме, че от януари 2024 г., Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа официално е член на Търговската камара на Европейския съюз в Китай.

Търговската камара на Европейския съюз в Китай (European Union Chamber of Commerce in China) е основана през 2000 г. от 51 компании, които споделят общата цел да представляват различни бизнес сектори на предприятия от държавите-членки на Европейския съюз, които работят в Китай.

Камарата е организация с нестопанска цел, като се управлява от членовете си и има основна структура от 26 работни групи (сред които работни групи за селско стопанство, храни и напитки, козметика, инвестиции, околна среда, научни изследвания и др.) и 9 форума (сред които форуми за МСП, институционален, комуникационен и др.), представляващи европейския бизнес в Китай.

Европейската камара днес има повече от 1800 членове, както и офиси, работещи в девет града: Пекин, Нанкин, Шанхай, Шънян, Южен Китай (Гуанджоу и Шънджън), Югозападен Китай (Чънду, Чунцин) и Тиендзин.

Камарата е призната от Европейската комисия и китайските власти като официален глас на европейския бизнес в Китай. Тя е призната и за чуждестранна търговска камара към Министерството на търговията и Китайския съвет за насърчаване на международната търговия.

Мисията на Европейската камара е да бъде обединен, независим и влиятелен глас на европейския бизнес в Китай, като предоставя услуги на членовете си във всички индустрии в Китай. Камарата се стреми да осигури по-голям пазарен достъп и равни условия за европейските компании в Китай, да улесни работата в мрежа между членовете и заинтересованите страни, да предоставя конкретна информация, необходима за членовете, относно провеждането на търговска дейност в Китай, както и да уведомява с актуални данни своите членове за икономическите тенденции и законодателството в Китай.