/ ЦНСССКЦИЕ се включи в Ден на кариерата на Аграрен университет – Пловдив

Принтирай

На 17 април екип на ЦНСССКЦИЕ взе участие в Ден на кариерата на Аграрен университет – Пловдив. Това събитие се организира ежегодно от висшето учебно заведение и има за цел да осъществи директен контакт между бизнеса, академичната и студентската общност, като по този начин се създават реални предпоставки за наемане на бъдещи професионалисти. ЦНСССКЦИЕ беше представляван от д-р Момчил Станишев, директор, г-н Захари Захариев, експерт и г-н Виктор Гаджалов, сътрудник.

На събитието присъстваха компании от различни сектори в областта на селското стопанство, сред които производители на плодове и зеленчуци, земеделска техника, продукти за растителна защита, семена, торове и ветеринарни продукти. Възможности за тясна специализация в сферата на земеделието представи реномираният Институт по царевицата – гр. Кнежа.

Пред студентите от Аграрен университет – Пловдив, ЦНСССКЦИЕ презентира своите дейности и проекти, акцентирайки върху предстоящите форум „Дигитализация и предприемачество в земеделието“ на 25 април, както и изданията на Академия по предприемачество в земеделието.

На обособен щанд екипът на ЦНСССКЦИЕ се срещна със студенти, като в неформална обстановка бяха представени възможностите за стаж, които Центърът предлага. Чрез участието си във форума, екипът на ЦНСССКЦИЕ проведе и редица ползотворни срещи с представители на бизнеса, участващи в Ден на кариерата, на които бяха разяснени основните направления от дейността на организацията за подкрепа на реалния сектор.