/ ЦНСССКЦИЕ представи български фирми на Третото международно изложение за чай и напитки в гр. Ханджоу

Принтирай

Третото международно изложение за чай и напитки се проведе в периода 15 – 19 май 2019 г. в Международния изложбен център, гр. Ханджоу, в рамките на 4-тата Среща на министрите на Китай и страните от ЦИЕ, съпътствано от 8-ата Среща на Консултативния съвет на ЦНСССКЦИЕ и 14-ия Форум за агро-търговия и икономическо сътрудничество между Китай и Централна и Източна Европа.

Изложението предложи щанд от 200 квадратни метра за 17-те държави от ЦИЕ, като Министерството на земеделието и селските райони на Китай (MARA), организатори на събитието, осигуриха необходимата подкрепа за заявилите участие.

С лайтмотива за здравословната и ароматна напитка в богатата китайска култура, чаеното изложение цели да стимулира търговията с чай и кафе, да създаде възможности за сътрудничество и да засили международния технологичен и културен обмен между индустриите за чай и кафе.

Изложението събра производители, експерти и любители на напитките, създавайки празник за сетивата за всеки посетител. В него да участваха около 500 компании, производители на чай, кафе и разтворими напитки и беше посетено от между 5 000 и 20 000 души.

Обемът на търговията с чай на предишното изложение за чай се е увеличил от 67,8 млн. юана през 2017-а на 103 млн. юана ($ 16,2 милиона) през 2018 г. Повече от 4 000 сделки са били сключени и близо 100 тона чай продадени по време на 5-дневното събитие през 2018 година. Според организаторите, повече от 1 500 китайски и чуждестранни чаени предприятия са участвали в изложението и са присъствалите над 150 000.

На Третото международно изложение за чай и напитки в гр. Ханджоу, провело се в периода 15-19 май 2019 г., ЦНСССКЦИЕ представи десет български фирми, произвеждащи чай и напитки.

  • HBH-БИЛКИ ЗА КРАСОТА И ЗДРАВЕ ООД. – специализирана в производството на билкови чайове.
  • НОВА ТРЕЙД ООД. – Фирмата е специализирана в производството на безалкохолни, газирани и енергийни напитки
  • ССБ МАРКЕТИНГ И МЕНИДЖМЪНТ ООД. – производството на хранителни добавки, чайове, напитки и козметика.
  • БЕНКОМЕРС ООД. – специализирана в производството на безалкохолни напитки
  • БЪЗЗЗ ДРИНКС ООД. – специализирана в производството на напитки (сироп от цвят и плод от бъз).
  • РИМ ГРУП КО ООД. – компанията е специализирана в производството и търговията с премиум хранителни продукти от българска роза.
  • ФОРТУНА БЪЛГАРИЯ ЕООД. – специализирана в производството на билкови чайове
  • ЕН ВИ ХЕЛТ ЕООД произвежда мурсалски чай (Sideritis scardica) в Родопите, България. Компанията може да осигури около 250 кг сух продукт.

За първи път в родината на зеления и черния чай стъпиха мурсалският чай, българското глухарче, шипка, липа, лайка, смрадлика, мечо грозде, турта, мащерка, подбел, котешка стъпка, както и добре познатите лавандула и неоспоримата със славата си роза.

Фаворитът, всеки ден, от 9:00 до 17:00, когато изложението затваряше врати, макар и трудно, заради огромния интерес, беше родния мурсалски чай. Четири от компаниите, предоставили мостри на продукцията си на Центъра, бяха включили в експонатите си и символа на мъжката сила по нашите географски ширини. Привлечени от красивите и китни вечнозелени стебла на растението, кутиите с мурсалски чай бяха магнит за гостите. Мурсалски чай опитаха министърът на земеделието и селските райони на КНР Хан Чангфу, зам.-министърът на земеделието и официалните гости от ЦИЕ.