/ ЦНСССКЦИЕ подписа споразумение за развитието на проект с логистичната компания Ес Еф Експрес

Принтирай

Постигнатите на 14 юни т.г. в гр. Шънджън, КНР договорености по изготвянето на съвместна декларация и меморандум за сътрудничество между ЦНСССКЦИЕ и Ес Еф Експрес доведоха до успешна развръзка и в началото на юли мениджъри от китайската логистична компания посетиха България. Изпълнителният директор на  Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа Васил Гелев приветства Грейс Лонг (Long Xiaomin), директор на чуждестранните отдели в Ес Еф Eкспрес и Алекс Уанг (Wang Jichun), генерален мениджър за Западна Европа в компанията. Водени бяха преговори за финализиране и подписване на споразуменията. ЦНСССКЦИЕ организира срещи с представители от най-големите логистични компании в България, чиито медиатор беше Васил Гелев. Те предизвикаха огромен интерес както от българска, така и от китайска страна. Участниците се споразумяха да си сътрудничат по осъществяването на проекта на ЦНСССКЦИЕ.

На 6 юли се проведе официална церемония по подписване на споразумението за сътрудничество между ЦНСССКЦИЕ и Ес Еф Експрес за по-нататъшното развитие на проекта „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ – Пловдив в Китай и страните от Централна и Източна Европа. Васил Гелев и Алекс Уанг положиха подписите си в сградата на Министерството на земеделието, храните и горите на Република България. Церемонията се състоя в рамките на Седмата среща на ръководителите на правителствата на страните от Централна и Източна Европа и Китай.

Страните се споразумяха, че ще положат съвместни усилия за подпомагане на развитието на проекта чрез разработване на логистична мрежа и възможностите за доставки на S.F. Express в страните от Централна и Източна Европа. Договориха се за свързването на съществуващите платформи за електронна търговия на S.F. Express с тази на „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ – Пловдив, България – /www.16plus1cloud.org/ като цялостна платформа G2B2C2C  за електронна трансгранична търговия B2B, местен B2B модел, B2C, C2C в общността, плащане, логистика.

Съвместните усилия на ЦНСССКЦИЕ и Ес Еф Експрес ще се изразяват в редовен обмен на най-добри практики, обмен на информация за развитието и предизвикателствата на логистиката в областта на електронната търговия и насърчаването на изграждане на знания и тяхното споделяне, във връзка с често срещаните проблеми.