/ УиЧат предлага трансгранично разплащане и електронна търговия

Принтирай

На български и английски език излезе от печат книжка №4 – Наръчник за УиЧат електронен магазин, от поредицата „Млади предприемачи“, базирана на опит, добри практики и проучване, издание на Центъра за насърчаване на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ).

УиЧат (WeChat 微信) е услуга за текстови и гласови съобщения чрез мобилни телефони, разработена от Tencent Holdings Limited в Китай, въведена в употреба през 2011 г. Приложението се предоставя за Android, iPhone, BlackBerry, и Windows Phone и е най-голямата социална мрежа в Китай, с над 1 милиард потребители в края на 2018 г. УиЧат е важен канал за маркетинг и продажби на компании, предоставящи стоки и услуги на китайския пазар. Освен едно от най-популярните приложения за мобилни телефони в света, УиЧат е сериозен конкурент на WhatsApp и Viber. Предлага многобройни функции за индивидуални и бизнес потребители, включително видео чат, гласов разговор, SMS, игри, сканиране с QRкодове, разплащания от различен вид, и още много други.

УиЧат позволява създаване на електронни магазини и изпращане на пари на други регистрирани в УиЧат акаунти. Може да се купят стоки и услуги от машини в Китай чрез УиЧат приложението с активно разплащане на телефона (билети за кино, жп транспорт и т.н.). Услугите за бизнеса се ползват чрез създаване на официален акаунт.

УиЧат предлага и възможности за трансгранично разплащане и електронна търговия в самото приложение, като позволява транзакции през мобилни телефони чрез TenPay (аналог на PayPal) при официални акаунти на УиЧат. За целта може да се регистрира плащане чрез Тенпей (TenPay), които вече имат офиси в целия свят, включително във Великобритания, Испания, Холандия, Германия, Малта, Франция, Русия, Чехия, Италия, Швейцария, Финландия, Швеция, Люксембург.

Наръчникът за УиЧат електронен магазин е безценно ръководство за активиране на бизнес услуги – акаунти, начини за регистрация, разплащане, отваряне на банкова сметка в Китай. Книжка № 4 съдържа допълнителна информация за регистрация на фирма в КНР, доставка до Китай с пощенска пратка, износ от България, начините за деклариране на внос на пратка от пощата в Китай.

На https://china2ceec.org/narychnici/ можете да намерите излезлите до сега книжки 1, 2 и 3, а скоро и Наръчника за УиЧат електронен магазин.

ПРИКАЧЕНИ ДОКУМЕНТИ

Изтегли / „Онлайн Китай-ЦИЕ Експо с ръководство за изложители“

asdas sadsa asdas asdsa asddsa