/ Обсъждана е възможността за свързване на платформите на ЦНСССКЦИЕ и на „Тиендзин Уаншан Джуънхъ бизнес мениджмънт кампъни ООД”

Принтирай

На 24 юли 2018 г. Европейския търговски център (ЕТЦ) в гр. Тиендзин, КНР беше посетен от делегация на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) и на Министерство на земеделието храните и горите.

ЕТЦ е проект, изграден и управляван от „Тиендзин Уаншан Джуънхъ бизнес мениджмънт кампъни ООД” като предназначението му е да служи като бизнес и комуникационна платформа между Европа и Китай. Главен способ за реализирането на тази е цел е търговският център – хипермол „Произведено в Европа”. Хипермолът е първото място в Китай, което дава на клиентите възможността да се насладят на европейски продукти. Той е своебразна търговска забележителност, включваща в себе си европейска култура, изкуство и начин на живот. В Европейския търговски център се извършват продажби на дребно и на едро, извършват се онлайн към офлайн (O2O) бизнес сделки, като дейността на ЕТЦ се подкрепя от свободната търговска зона на гр.Тиендзин.

 По време на срещите с китайските партньори са били обсъдени възможни форми на сътрудничество между ЦНСССКЦИЕ, фирма „Тиендзин Уаншан Джуънхъ бизнес мениджмънт кампъни ООД” и Eвропейския търговски център по линия на Инициативата 16+1. Целта е насърчаване на вноса и продажбата в Китай на селскостопански, хранителни и други продукти от България и страните от ЦИЕ. Обсъждано е възможното сътрудничество между електронната платформа за консолидиране на селскостопански и други производители от Китай и страните от ЦИЕ http://www.16plus1cloud.org, оперирана от ЦНСССКЦИЕ, и платформата за електронна търговия на фирма „Тиендзин Уаншан Джуънхъ бизнес мениджмънт кампъни ООД” http://www.omalletc.com, евентуалното им свързване и взаимен достъп до базата данни.