/ “Най-динамичен трансграничен град за електронна търговия за 2018 година” беше присъдена на гр. Пловдив

Принтирай

Пловдив получи наградата “Най-динамичен трансграничен град за електронна търговия за 2018 година”, по време на церемония по откриване на Първия 616 глобален трансграничен карнавал за електронна търговия и Третото международно търговско изложение Шънджън (The 1st 616 Global Cross-Border E-Commerce Carnival & The 3rd Shenzhen International Cross-Border E-Commerce Trade Expo).

Кметът на Пловдив Иван Тотев прие отличието от Васил Гелев, изпълнителен директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), Министерство на земеделието, храните и горите, МЗХГ. Васил Гелев взе участие във форума, провел се на 14 юни 2018 г. след специална покана от страна на организаторите от Шънджън Крос-Бордър И-Комерс Асосиейшън (Shenzhen Cross-Border E-Commerce Association). На 28 май т.г., съвместно със SZCBECA, Центърът откри офис за електронна търговия в рамките на „16+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“- Пловдив, Тракия Икономическа Зона.

Кметът Иван Тотев благодари за наградата, като заяви готовност за подкрепа при реализация на бъдещи съвместни планове с Центъра и Тракия икономическа зона.
„Това е много сериозно признание за Пловдив“, заяви Васил Гелев. На срещата присъства и Пламен Панчев, основател на Тракия икономическа зона и Българо-китайската асоциация на бизнес развитие.