/ Магистратура по хранителни системи на Европейския институт за иновации и технологии

Принтирай

EIT FOOD е сред най-големите и влиятелни инициативи в сферата на храните в света и функционира като Общност за иновации и знания към Европейският институт за иновации и технологии (EIT). EIT FOOD предлага широк набор от курсове в сферата на селското стопанство и хранителната индустрия.

Магистратурата по хранителни системи е първата магистърска програма, която се предлага от EIT FOOD. Тя цели подпомогне развитието на талантливи студенти и да създаде бъдещите лидери на сектора. Студентите също ще могат да развият комбинация от предприемачески и ключови технически умения, които ще им помогне да бъдат иноватори и да преследват кариерни амбиции.

Програмата е двугодишна и е уникална по своя вид като предоставя възможността на студентите да се обучават и извършват изследвания в до 3 партньорски университета като Университета в Лунд (Швеция), Университета в Рединг (Обединеното кралство), Университета в Хохенхайм (Германия), Автономния университет на Мадрид (Испания), Торинския университет (Италия), Университета в Орхус (Дания) и Варшавския университет (Полша).

За да бъде допуснат до програмата, кандидатите трябва да притежават бакалавърска степен в Селскостопански науки, Биология, Науки за храната, Безопасност на храните и Диетология.

Крайният срок за кандидатстване е 25 юни за граждани на Европейския съюз и Обединеното кралство.

За повече информация може да прегледате официалната брошура (достъпна е само на английски език).