/ Екипът на ЦНСССКЦИЕ посети производител на козметика на основата на българска роза в района на гр. Пловдив

Принтирай

На 26 април 2024 г. д-р Момчил Станишев, директор на ЦНСССКЦИЕ към Министерство на земеделието и храните, посети заедно със своя екип базата на компания – производител на козметични продукти от натурални съставки, базирана в района на гр. Пловдив.

Представителите на компанията посочиха, че вече са представени на китайския пазар, където имат регистрирани около десет свои бранда и са разработили своя уеб страница на китайски език. Собствениците на компанията също така представиха своя фирма с участието на съдружник от Китай, която се фокусира върху производство и търговия на парфюмерийно-козметични продукти, чайове, напитки, вино и други.

Д-р Станишев и екипът на ЦНСССКЦИЕ бяха запознати с модерните съоръжения за дестилиране на розово масло, създадени от компанията, която също така поддържа свои собствени розови масиви, както и насаждения от лайка. Бяха представени и органични продукти от козметичната серия на фирмата.

По време на срещата бяха обсъдени възможните канали за промоция на български стоки в Китай, включително чрез социалните мрежи. Д-р Станишев представи разнообразни актуални инициативи на ЦНСССКЦИЕ, сред които е и възможността фирми от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) да предоставят свои мостри за предстоящото откриване на нов Постоянен павилион в гр. Нинбо, Китай, където да бъдат изложени в рамките на постоянна експозиция от продукти от страните от ЦИЕ в областта на селското стопанство и свързани подсектори, с цел представянето им на местния пазар.

След срещата ръководството на компанията посети Логистичния хъб на ЦНСССКЦИЕ, който се намира близо до гр. Пловдив, в рамките на Индустриална зона „Марица“. Директорът на ЦНСССКЦИЕ показа на гостите изложените в залата продукти и разясни, че българските фирми могат да предоставят свои мостри и за този Логистичен хъб, позициониран в България. Той е аналог на Постоянния павилион в гр. Нинбо и предоставя още една възможност за компаниите от ЦИЕ и Китай да представят свои храни и напитки.