/ Представители на държавната верига магазини DIG посетиха България

Принтирай

На 12.05.2016г. в София в Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от Централна и Източна Европа се проведе среща на тема електронна търговия и представяне на български продукти пред представители на китайската държавна верига магазини DIG и представители на павилионите 16+1  в гр.Ханджоу и гр.Шанхай.

На срещата присъстваха от българска страна заместник – министър г-н Васил Грудев, г-н Иван Капитанов – съветник на министър Грудев, г-н Васил Гелев – директор на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от Централна и Източна Европа, от китайска страна присъстваха  г-н И Уей Джао, г-н Шу Къмин, г-н Цай Юн, г-н Чън Хао, г-жа Джан Уан и г-н Веселин Василев – собственик на софтуерна компания.

Заместник – министър Грудев официално връчи на представителите от DIG общ каталог на български млечни производители проявили интерес да осъществят износ на продуктите си за Китай.

На срещата бяха обсъдени качествата и предимствата и на други български продукти и възможностите те да се предлагат онлайн и офлайн на китайския пазар. Китайските делегати дегустираха някои от българските продукти, които ще се продават във веригата DIG и българския павилион в гр.Шанхай.