/ Посещение в административен район Дзимо, гр. Циндао

Принтирай

При посещението си в административния район Дзимо, гр. Циндао изпълнителният директор на ЦНСССКЦИЕ Васил Гелев се срещна с Дзянг Хай Ян, директор на бюрото за насърчаване на местните и международни инвестиции на административен район Дзимо, гр. Циндао и г-жа Лиу Ян, зам.-директор на бюрото за насърчаване на местните и международни инвестиции на административен район Дзимо, гр. Циндао.

Дзимо (Jimo, 即墨区 ) е област в гр. Циндао, Шандонг – крайбрежна провинция на Китайската народна република, част от региона на Източна Китай. Дзимо е в челните редици на китайската реформа, отворен за външния свят, със силен икономически растеж, превръщащ се в една от първите 100  в КНР. С икономическото си развитие заема  водеща позиция в националната икономика на Китай. В доклада за икономическо развитие на китайската територия, публикуван през 2016 г. от китайската академия на социалните науки, с всеобхватната си  конкурентоспособност, Дзимо се нарежда на първо място в провинцията и на девето място в страната.

Основните приоритети на Дзимо са модерната търговия, съвременните финанси и логистика, медицинското обслужване и здравеопазване, информационните технологии, инвестициите в туризъм, форуми и изложби, електронната търговия, грижата за околната среда и образованието.

Старият град на Дзимо (Jimo Gucheng yizhi, 即墨 故城 遗址), неповторим с китните си прелести, който служителите на ЦНСССКЦИЕ посетиха по покана на представителите на административен район Дзимо, е в списъка на националното културно наследство на Шандонг. Заливът Аошан и остров Тиен-Хънг са основните му туристически ресурси.