/ Официално откриване на първия „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти„ – България

Принтирай

В петък, 24 Ноември 2017, край град Пловдив бе открит първия по рода си 16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ Центърът се намира на територията Тракия Икономическа Зона.
Логистичния Център е първия по рода си в Централна и Източна Европа под егидата на формата „16+1”. Страните от формата ще насърчават търговията помежду си като Логистичния хъб представлява място, на което стоки могат да бъдат търгувани и излатани. Новоотрикия Център съшо така ще предоставя пакет от транспортни и логистични услуги.
Проектът е резултат на съвместните усилия на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от Централна и Източна Европа и Министерство на земеделието, храните и горите на Република България.
По време на церемонията по откриването на Логистичния Център г-жа Лозана Василева го описва като съвременен мост между страните, който да послужи за успешното и надеждно сътрудничество помежду им.
Г-жа Василева също изрази надеждата си, че проекта ще послужи като пример за ползите от разширяването на сътрудничеството между страните от Централна и Източна Европа с Китай.
Н.П. г-н Джан Хайджоу, посланик на КНР в Република България определи Логистичния Център като изцяло нова платформа за сътрудничество в областта на земеделието между страните от формата.
По време на откриването г-н Васил Гелев, директор на ЦНСССКЦИЕ изрази приветствие към всички фирми, които биха желали да търгуват през платформата и определи, че Логистичния Център е ползване от компаниите на всички страни формата “16+1”.