/ Осем български фирми ще изнасят продукти за Китай

Принтирай

Осем български фирми ще изнасят продукти за Китай след като днес сключиха  договори за износ с представителя на свободните търговски зони в Народна Република Китай г-н Дейвид Джао в сградата на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа.
Представители на бизнеса ще имат възможност да изнасят продукти като тестени изделия, вино, минерална вода и козметика. „Високо оценявам подкрепата на българското правителство в лицето на министъра на земеделието и храните  Десислава Танева и партньорите ни от Центъра. България е известна в Китай с  добрите козметични продукти и вкусната си храна“, заяви Дейвид Джао.
„Надявам се, че поставяме началото на успешно сътрудничество в областта на търговията на селскостопански и други продукти.  Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ ще продължава да оказва съдействие за успеха на всички български производители на китайския пазар“, заяви след подписването на договорите на Васил Гелев, директор на Центъра.