/ Клип за промоция на българското вино с участие на Царицата на Августиада

Принтирай

Информация от Търговско-промишлената палата – Стара Загора https://www.chambersz.com/klip-za-promociya-na-balgarskoto-vino-s-uchastie-na-caricata-na-avgustiada-46463

  • На снимката:  победителката в конкурса Царицата на Августиада 2020 и двете ѝ подгласнички

Вече е готов клипът за промоция на българското вино, заснет с участие на Царицата на Августиада 2020 Жанита Христова и подгласничката ѝ Преслава Дончева. Клипът е важен елемент от проект на Българската асоциация на производителите и износителите на вино за промотиране на българското вино, и по специално виното от Тракийската низина, в Китай, Япония и Южна Корея. Клипът е на английски език, със субтитри съответно на китайски, японски и корейски.

В рамките на проекта български винарни ще могат да участват на изложения в Китай, Япония и Южна Корея. Ще бъдат организирани семинари, и майсторски класове с вносители, дистрибутори, сомелиери и други представители от винения сектор в тези страни, по времето на които ще бъде излъчван клипа. Той ще бъде показван, на специализирани сайтове и в социалните мрежи на страните, съобщи Галина Нифору, председател на Българската асоциация на производителите и износителите на вино и съорганизатор на Фестивала на виното и културното наследство Августиада.