/ Зам.-министър Грудев откри Българския павилион в Ханджоу

Принтирай

“За мен е чест да открия първия Български павилион във Всеобхватната трансгранична пилотна зона за трансгранична електронна търговия в Ханджоу“, отбеляза заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на откриването на Българския павилион. Подчерта още, че смята за изключително важно бъдещото развитие на сътрудничеството в областта на селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост между България и Китай. „Надявам се, че все повече потребители на китайския пазар ще имат възможност да се запознаят със селскостопанските продукти на нашата страна, а днес ние поставяме едно добро начало“, каза Грудев.
Зам.-министърът обяви, че това е първия павилион на страна от ЦИЕ, който се открива със съдействието на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ. На свой ред г-н Ли Бин (Li Bin), директор на „Ханджоу И-Роуд И-Комерс“ (Hangzhou E-Road E-Commerce) заяви, че павилионът е своеобразен мост на сътрудничество между двете страни и прозорец към българските продукти в Китай.
По време на церемонията по откриването посетителите опитаха традиционните за България кисело мляко, мед, вино, конфитюри и сокове. Интересът на гостите предизвика и козметиката с розово масло.
Проектът включва развитие на сътрудничеството чрез предоставяне на финансови, логистични услуги и бизнес стандарти в пилотната зона за трансгранична електронна търговия. Българската страна обяви намерението си да изгради логистичен център на пристанището в Бургас.
По време на визитата си, зам.-министър Грудев посети безмитните магазини, където се запозна с начините за пакетиране и дистрибуция на вносни стоки на територията на Китай.