/ Среща с представители от една от най-големите логистични компании в Китай – S.F. EXPRESS

Принтирай

В централата на една от най-големите логистични компании в Китай – S.F. EXPRESS, създадена през 1993 г. в Шуъндъ, Гуангдонг се състоя работна среща. S.F. Express придобива квалификацията да бъде регистрирана на азиатската фондова борса на 12 декември 2016 г. с одобрението на Комисията за регулиране на ценни книжа в Китай. На 24 февруари 2017 г. S.F. официално променя името си в S.F. Holding. Към момента компанията е един от водещите доставчици на експресни логистични услуги в Китай и има за цел да осигури на клиентите си цялостни логистични решения. В допълнение към предоставянето на висококачествени логистични услуги, S.F. е разширила услугите си и в първичните процеси, включително производството, доставката, маркетинга и дистрибуцията по веригата за добавена стойност. Въз основа на изискванията на клиентите, чрез анализи на данни и изчислителни технологии, S.F. осигурява на клиентите си интегрирани логистични услуги, включително управление на складове и складови наличности, прогнози за продажбите, задълбочен  анализ на данните и управление на договореностите.

Компанията S.F. е интелигентен доставчик на логистика с предимството на мрежовата скала. Със своите масови логистични мрежи в страната и чужбина S.F. е интегриран оператор на логистични услуги с „авиационна мрежа + наземна мрежа + информационна мрежа“.

Презентацията направи Грейс Лонг (Grace Long) евразийски регион на IBU, началник на S.F. Overseas Fultfillment, директор „Управление на ресурси”.

От българска страна беше представен напредъкът по проекта на ЦНСССКЦИЕ – „16+1 Логистичен Хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ в Китай и страните от ЦИЕ, очакваните обеми от продукти, които ще се търгуват между страните, спецификация на продуктите и др. Направена беше и детайлна презентация на електронната платформа за консолидиране на производители от Китай и страните от ЦИЕ – www.16plus1cloud.org

Разговорите се водиха на английски език, а срещата продължи 90 минути. Страните се споразумяха да продължат разговорите в посока установяване на сътрудничество в рамките на проекта „16+1 Логистичен Хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ и да обсъдят в най-кратки срокове възможностите за подписване на инвестиционен проект за изграждане на складова и логистична база на S.F. в България.