/ Среща с китайската държавна логистична компания CTS International Logistics Corporation Limited

Принтирай

В Шанхай, КНР, делегацията, водена от Васил Гелев, изпълнителен директор на ЦНСССКЦИЕ и членове: Адриан Георгиев, държавен експерт в дирекция „ЕКМО“ и Кристина Венкова, експерт в ЦНСССКЦИЕ, проведе среща с китайската държавна логистична компания CTS International Logistics Corporation Limited на 4 май 2018 г. От китайска страна в нея участваха Хари Чу, генерален мениджър на CTS, Лиу Юънфънг, регионален генерален мениджър (Източен китай, регион 2), Аугуст Уанг, мениджър,  Вики Гао, мениджър за разработване на маршрути. След кратко представяне на дейността на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ от Васил Гелев, директор на ЦНСССКЦИЕ, страните обсъдиха възможностите за установяване на сътрудничество помежду си.

CTS International Logistics Corporation Limited е бизнес отделът за логистика и търговия на Китайската национална туристическа служба.

Седалището на CTS International се намира в международния корабоплавателен център на Китай – Шанхай. Дейността на компанията се фокусира върху цялостни трансгранични логистични услуги и търговски вериги за доставки. CTS International има повече от 30 подинституции в основните пристанища на Китай и икономически  развитите вътрешни градове, както и в Хонконг, Ню Йорк, Лос Анджелис, Атланта, Франкфурт. CTS Logistics се нарежда на седмо място в топ 100 логистични компании в Китай. В много важни пристанища в Китай CTS International се нарежда сред първите три по отношение на обема на товарите, които обработва годишно.

CTS Logistics прояви сериозен интерес за установяване на дългосрочно стратегическо партньорство с „16+1 Логистичен Хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ – Пловдив, България.

От наша страна представихме напредъка по проекта на ЦНСССКЦИЕ – „16+1 Логистичен Хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ в Китай и страните от ЦИЕ, очакваните обеми от продукти, които ще се търгуват между страните, спецификация на продуктите и др. Направена беше детайлна презентация на електронната платформа за консолидиране на производители от Китай и страните от ЦИЕ – www.16plus1cloud.org

На 7 май 2018 г. в Нандзинг, КНР се проведе повторна среща с логистичната компания CTS International Logistics Corporation Limited за обсъждане на възможността за свързаност между CTS и “16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти” – Пловдив, с цел обмен на данни и информация, свързаност на логистичната инфраструктура и складовата база. Срещата бе организирана от Юнфънг Лиу, регионален генерален мениджър на логистичната компания CTS International Logistics Corporation Limited, отговарящ за електронната търговия. На срещата присъстваха и Джу Дзюънчао, помощник-генерален мениджър и Ерик Ся, мениджър на износа. Срещата беше следствие от проведените на 4 май разговори в седалището на CTS в Шанхай.