/ Среща между ЦНСССКЦИЕ и Съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“

Принтирай

В Шанхай се проведе официална церемония по подписването на „Споразумение между Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и държавите от Централна и Източна Европа и Съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“ и „Споразумение за създаване на Служба за връзка към ЦНСССКЦИЕ в Съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“ между ЦНСССКЦИЕ и Съвместен център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“. Споразуменията бяха подписани от Васил Гелев, изпълнителен директор на  ЦНСССКЦИЕ и г-жа Лу Джанг, председател на Съвместен център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“ (Belt & Road Collaborative Innovation College, BRCIC) и Qingdao Feichuang Investment Co., Ltd. (Циндао Фейчуан Инвестмънт Ко., Лимитид).

 

ЦНСССКЦИЕ и Съвместният център за иновации от инициативата „Пътя на коприната“ (Qingdao Feichuang Investment Co., Ltd. (Циндао Фейчуан Инвестмънт Ко., Лимитид) подчертаха значението за насърчаването и използването на съществуващите инструменти, цифровата икономика и развитието на логистиката в Китай и страните от ЦИЕ, и в тази връзка се съгласиха:

  • да се ангажират повече китайски основни морски пристанища, логистични центрове, логистични компании, складове и други компании за услуги от трети страни в развитието на селскостопанската цифрова икономика на страните от ЦИЕ.
  • да се ангажират повече китайски канали за внос, износ, дистрибуция, търговия на дребно и електронна търговия в насърчаването на търговията със селскостопански и други продукти между Китай и страните от ЦИЕ.
  • да се развива цифрова индустрия в селското стопанство на страните от ЦИЕ, да се стимулира развитието на цифровата индустрия в държавите от ЦИЕ
  • да се насърчава преходът от „Интернет+“ към традиционните компании от страните от ЦИЕ и компаниите за цифрова иновация
  • да се насърчава електронната търговия със селскостопански и други продукти между Китай и страните от ЦИЕ.

 

Като се вземат предвид гореспоменатите сфери на договорено сътрудничество, ЦНСССКЦИЕ и Съвместният център за иновации от инициативата „Пътя на коприната“ (Qingdao Feichuang Investment Co., Ltd. (Циндао Фейчуан Инвестмънт Ко., Лимитид) изразиха намерението си да:

  • подкрепят създаването и развитието на проекта „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ в Китай и страните от ЦИЕ.
  • насърчават сътрудничеството в развитието на пилотния проект „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ – Пловдив, България с компаниите, установени в Китай и страните от ЦИЕ.
  • надграждат и допълнително да развиват и популяризират проекта „16+1 Логистичен център и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти“ като цялостна платформа G2B2C2C за трансграничен бизнес B2B, местен B2B, B2C, плащане, логистика, общностни C2C и онлайн образование на живо, и т.н.