/ Среща с представители от Шънджън Крос-Бордър И-Комерс Асосиейшън

Принтирай

Състоя се планирана среща с Шънджън Крос-Бордър И-Комерс Асосиейшън (Shenzhen Cross-Border E-Commerce Association), с които в рамките на посещение в периода 2-13 март 2018 г. в КНР беше подписана съвместна декларация за създаване и развитие на „16+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти”; надграждане и последващо развитие на онлайн платформата за консолидиране на селскостопански производители от Китай и страните от ЦИЕ /www.16plus1cloud.org/; обсъждане на детайлите относно изграждането на щанд на ЦНСССЦКИЕ и участието на Васил Гелев в Първия глобален трансграничен карнавал за електронна търговия и Третото международно търговско изложение в Шънджън (The 1st Global Cross-Border E-Commerce Carnival & The 3rd Shenzhen International Cross-Border E-Commerce Trade Expo) в периода 15-17 юни 2018 г.

Обсъдени и уточнени бяха детайлите около предстоящото откриване на първият съвместен офис в България на Шънджън Крос-Бордър И-Комерс Асосиейшън в рамките на проекта „16+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти” в Пловдив. Страните обединиха концепциите си по практическото сътрудничество и дейността на съвместният офис, който ще бъде открит в Пловдив на официална церемония от Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите на РБ и Хан Чангфу, министър на земеделието и селските райони на КНР на 27 май 2018.

Участието на ЦНСССКЦИЕ в Първия глобален трансграничен карнавал за електронна търговия и Третото международно търговско изложение в Шънджън (The 1st Global Cross-Border E-Commerce Carnival & The 3rd Shenzhen International Cross-Border E-Commerce Trade Expo) в периода 15-17 юни 2018 г. също беше обсъдено, както и следващите дейности за привличане на значими китайски инвестиции в „16+1 Логистичен хъб и Павилион за електронна търговия със селскостопански и други продукти” – Пловдив.