/ Споразумение за създаване на Логистичен Център и Павилион 16 + 1 на пристанище Бургас

Принтирай

Споразумение за създаване на „Логистичен Център и Павилион 16 + 1“ на Пристанище Бургас бе подписано по на официална церемония  между Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ), Пристанище Бургас ЕАД и  Държавната китайска асоциация за електронна търговия и Ханджоу Е –комерс Индъстри Интернет Парк, която се проведе в град  Ханджоу, Китай. На церемонията присъстваха директорът на ЦНСССКЦИЕ Васил Гелев, председателят на Съвета на директорите на Пристанище Бургас Иван Капитанов, специалният комисар от Министерство на търговията на Китай Ли Къ, президентът на Държавната китайска асоциация за електронна търговия  Ся Минг и представители на местното правителство от гр.Ханджоу и провинция Джъ Дзиянг.

„Споразумението има за цел изграждане на логистичен склад в България , който да се финансира от китайското правителство и да се предостави на доставчици от Китай и страните от ЦИЕ. За потребителите, преимуществата ще бъдат основно бързите доставки и след продажбен сервиз“, заяви Васил Гелев. По думите му, именно чрез логистичният център и Павилион 16+1, България е открила своето място на източноевропейската транспортна карта на Пекин. „По този начин се създават благоприятни условия за компаниите от страните от ЦИЕ да реализират продуктите си на китайския пазар посредством електронната търговия“, каза още Гелев.

По време на церемонията бяха подписани и Меморандум за сътрудничество между Държавната китайска асоциация за електронна търговия и ЦНСССКЦИЕ и Меморандум за сътрудничество между Ханджоу е –комерс индъстри интернет парк и ЦНСССКЦИЕ. Те ще дадат възможност за предоставяне на безплатен, декориран и обезпечен със служители щанд на постоянно действащата селскостопанска изложба в гр. Ханджоу, Китай.  Селскостопанската изложба е съвместен проект на държавната компания ЕйчИСи Корп и Министерство на търговията на Китай. Тя има за цел реализирането на селскостопански продукти в Китай посредством електронна търговия.