/ Среща с председателя на BRCIC

Принтирай

В рамките на работно посещение в Китай, на 5 май т.г. се проведе официална церемония по подписването на „Споразумение между ЦНСССКЦИЕ и съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“ и „Споразумение за създаване на Служба за връзка към ЦНСССКЦИЕ в Съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“ между ЦНСССКЦИЕ и Съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“.

На 12 юни 2018 г. изпълнителният директор на ЦНСССКЦИЕ Васил Гелев се срещна в гр. Циндао с г-жа Лу Джанг, председател на Съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“, Belt & Road Collaborative Innovation College, BRCIC във връзка с практическото реализиране на проекта. По време на посещението бяха представени възможностите за изграждане на Служба за връзки на отделните държави от ЦИЕ в рамките на Съвместния център за иновации по инициативата „Пътя на коприната“. Към настоящия момент работи визов център и служба по насърчаване на инвестиции, като в нея са представени повечето страни от ЦИЕ. Изградени са модерни зали за провеждане на форуми и конференции, а на територия от над 3000 кв.м е предвидено представянето на различни експозиции на селскостопански и други продукти от страните по инициативата „Пътя на коприната“.

В резултат беше препотвърдено безвъзмездното предоставяне на напълно оборудван, декориран и обзаведен офис с площ от 500 кв.м на Служба за връзки на държавите от ЦИЕ в рамките на Съвместнияцентър за иновации по инициативата „Пътя на коприната“. Предвижда се той да бъде открит в рамките на планираната Седма среща на КС на ЦНСССКЦИЕ, която ще се проведе в Китай през октомври или ноември 2018 г.