/ Покана за Международен форум 16+1 под надслов „София – пресечна точка на нови възможности”

Принтирай

Уважаеми Госпожи и Господа,

В периода 26-28 септември, 2016 г. гр. София е домакин на първата среща на кметове и представители на местната власт от инициативата 16+1 под надслов „София – пресечна точка на нови възможности”.

На 27 септември 2016 г. Столична община и Китай организират международен бизнес форум в рамките на инициативата 16+1.Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) е партньор на събитието, на което са поканени да участват кметове и представители на общините от Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Събитието, на което ще присъстват кметовете на столиците на страните от ЦИЕ и Китай, цели да поощри сътрудничеството в областта на транспорта и логистиката, земеделието и туризма.

Като част от форума ще се състои и среща на тема иновации, индустрии 4.0 и съвременният град.

16+1 е инициатива на правителството на Китай, целяща да поощри сътрудничеството между Китай и шестнадесетте страни от Централна и Източна Европа: Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Черна Гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и Република Македония.

Стартиралата през 2012 година инициатива 16+1 цели да развие икономическия, политическия и културен обмен между страните от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и Китай чрез серия от срещи между държавни и правителствени глави, бизнес форуми и други събития посветени на теми като туризъм, образование, земеделие, енергетика и инфраструктура.

Като част от инициативата 16+1, през 2012 г. правителството на Китай сформира Секретариат за сътрудничество към Министерството на външните работи. Създадени са и няколко допълнителни организации, координирани от отделните държави. През 2015 г. в София е създаден и Център за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство Китай и страните от ЦИЕ(ЦНСССКЦИЕ).

С настоящето имаме удоволствието да отправим към Вас покана да участвате в дискусиите и  бизнес срещите, които ще се проведат на 27 септември, „София Тех Парк“, сграда „Джон Атанасов“, голяма зала.

Подробна информация относно програмата, чуждестранните участници и регистрацията за участие може да намерите на следният сайт http://16plus1.info.