/ Делегация на ЦНСССКЦИЕ и Министерството на земеделието храните и горите посети Нинбо, Китай

Принтирай

Представители на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) и Министерство на земеделието храните и горите (МЗХГ) посетиха на 31 юли 2018 г. Свободната търговска зона на гр. Нинбо, КНР. Там се срещнаха с Хъ Дзян, ръководител на „Службата на организационния комитет за Изложениe за инвестиции и търговия между Китай и страните от ЦИЕ” и г Линда Уо, зам.-директор на фирма „Нинбо Импортед Комодити Ексхибишън енд Трейд Сентър Кампъни”.

През последните години в зоната за свободна търговия в Нинбо е установен „Център на Нинбо за вносни стоки”, разположен на площ от 120 000 кв.м. с общ обем на осъществена търговия, възлизащ на 8 млрд. юана, от които 4,13 млрд. са от онлайн търговия.

Представителите на държавните институции посетиха и Международния конгресен и изложбен център на Нинбо, където се намират постоянните национални павилиони на страните от ЦИЕ с големи изложбени пространства, в които са експонирани стоки от страните от формата 16+1. В конгресния център в момента функционират над 20 национални павилиона. Повече от 200 фирми излагат там над 50 000 вида стоки от 60 страни и региони в целия свят. На 8 юни 2015 г., в Центъра на Нинбо за вносни стоки, официално е открито Постоянно изложение на продукти от страните от ЦИЕ. Целта е да се подпомогне разпознаваемостта на стоките от страните от ЦИЕ на китайския пазар. Постоянното изложение се състои от всеобхватен Павилион с продукти от страните от ЦИЕ с площ 1000 кв.м., в който към днешна дата са изложени над 4000 различни стоки от 16-те страни от ЦИЕ, влизащи във формата, осигурени от 65 доставчици.

Националните павилиони на страните от ЦИЕ се управляват по независим начин от фирми, които търгуват със стоки от 16-те страни и са разположени на обща площ от 4000 кв.м. В момента функционират 15 национални павилиона на страни от ЦИЕ.