/ Всички проекти на ЦНСССКЦИЕ получиха одобрение и подкрепа в Дубровник

Принтирай

Най-висока степен на подкрепа и одобрение получиха всички проекти на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ). Това се случи на Осмата среща на върха в Дубровник, Хърватия (11-12 април 2019), между Китай и страните от ЦИЕ.

Приетата съвместна декларация на правителствените ръководители очерта рамката за дейността на ЦНСССКЦИЕ и затвърди лидерските позиции на България в областта на селското стопанство във формата на Инициативата 16+1.

Електронната търговия, логистичните бази, демонстрационните зони за сътрудничество, шафранът, съвместните лаборатории и други нови проекти на ЦНСССКЦИЕ намериха достойно място в съвместната декларацията – своеобразен наръчник за администрациите от формата 16+1. Включването на проектите на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа дават нови, реални възможности за сътрудничество.