/ Бъдещето на глобалната електронна търговия

Принтирай

Днес, от 15:00 часа Пекинско време, Организационният комитет на изложението Китай-ЦИЕ в гр. Нинбо беше домакин на онлайн информационен брифинг, относно „Павилион за качество от ЦИЕ в PINDUODUO“ чрез платформата ZOOM. Джан Ядун (Zhang Yadong), директор на  експото, приветства присъстващите онлайн и пожела успех на сътрудничеството, изразявайки подкрепата си и готовността за съдействие. Партньор в начинанието e представителният в КНР офис на Полската агенция за инвестиции и търговия (Polish Investment and Trade Agency, China Representative Office).

Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа получи покана да се присъедини към брифинга от организаторите, като подробна информация за контактните лица от китайска страна за всяка една от ЦИЕ държавите публикувахме в анонса към събитието (https://china2ceec.org/%d0%bf%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%be%d0%bd-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%86%d0%b8%d0%b5-%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd/).

За да обслужва повече компании от Централна и Източна Европа, желаещи да навлязат на китайския пазар чрез електронна търговия на дребно, операторът на Павилиона в платформата „Дзинбей Съплай Чейн“ (Jingbei Supply Chain) представи откриващите се  възможности, така че продуктите да достигат лесно до китайските потребители на „Пиндуодуо“.

При въпроси и интерес към „Павилион за качество от ЦИЕ“, за това как продуктите ви могат да се позиционират в платформата „Пиндуодуо“, моля, обърнете се към luzhezhou@seabuy.com (Jingbei Supply Chain).

Pinduoduo Inc. (китайски: 多多; пинин: Pīn duōduō) е най-голямата интерактивна платформа за електронна търговия в Китай и в света. Това е вторият по големина онлайн пазар в Китай по брой потребители и брой поръчки. Освен това е една от най-големите интернет компании в света. Пионер в няколко нови тенденции, включително социална електронна търговия, покупка на екип и покупка „потребител-производител“ (C2M), които революционизират онлайн пазаруването в Китай. Pinduoduo се нарежда точно зад Alibaba Group с близо 600 милиона потребители и отчита 1 трилион юана в GMV за по-малко от пет години. Достигането до същия мащаб отне на Alibaba 10 години – „да разбереш успеха на Pinduoduo означава да разбереш бъдещето на глобалната електронна търговия“.
Към 31 декември 2019 г. Pinduoduo генерира над 1 трилион юана брутна стойност на стоките (GMV), 585,2 милиона активни купувачи през последните дванайсет месеца, 481,5 милиона средно месечни активни потребители през 4-то тримесечие на 2019 г. и средна дневна поръчка от 54 милиона колета през 2019 г.
Pinduoduo начислява 0% комисионна от продажбите, които се извършват на неговата платформа. Това намалява предварителните разходи, които търговецът трябва да понесе, създавайки магазин в платформата, помага и за бързото разширяване на търговската си база, за да достигне 5,1 милиона търговци в рамките на 5 години от основаването си.

За разлика от JD.com, Pinduoduo не притежава никакви логистични активи, но заявява като цел инвестиране в логистични технологии, като планиране на маршрути и специфични системи за подобряване на обработката на пресни продукти.